Het Moestuinconcept

Moestuinconcept

Moestuinieren is populairder dan ooit. Veel mensen, van jong tot oud, houden zich bezig met het kweken van eigen groenten en kruiden. En niet onterecht vinden wij! Want een moestuin geeft energie, ontspanning en iedere dag weer een verrassing. Heerlijk werken in de buitenlucht en uiteindelijk verse, onbespoten groenten en kruiden van het seizoen direct beschikbaar uit eigen tuin!

Moestuinieren zonder zorgen

Met het moestuinconcept is het nu nog eenvoudiger om met een moestuin te beginnen. Voor zowel bedrijven als particulieren leveren wij complete starterspakketten en voorzien wij, desgewenst, in het onderhoud.

Onze pakketten bestaan uit:

1. Duurzame moestuinbakken

De moestuinbakken die wij kunnen leveren zijn gemaakt van duurzaam, ongeĆÆmpregneerd hout. U heeft de keus uit vuren, lariks of eiken in de maten 90x90 of 120x120.

Het voordeel van een moestuinbak is

  • weinig onkruid
  • weinig ziekten en ongedierte
  • al uw eetbare planten overzichtelijk bij elkaar op 1 m2

 

2. Biologische grond

De moestuinbak(ken) vullen we met biologische moestuingrond. Deze grond is gemakkelijk te bewerken en zorgt ervoor dat de plantjes goed groeien. Alleen af en toe wat extra voeding in de vorm van tuinturf of compost toevoegen, is genoeg.

3. Assortiment zaden en plantjes

We stellen in overleg met u een pakket biologische zaden en/of planten samen. Dit is een pakket met een brede variatie, zodat u altijd iets heeft om te oogsten en nooit teveel van dezelfde groenten of kruiden kweekt.

 

 

Onderhoud

Indien gewenst, kunnen wij uw moestuin onderhouden. Dit doen we geheel biologisch en zonder chemische bestrijdingsmiddelen. Onze onderhoudsmogelijkheden variĆ«ren van het gehele jaar door tot periodiek onderhoud tijdens bijvoorbeeld de vakantieperiode(s). Zodat uw oogst straks niet alleen bestaat uit “vergeten groenten”…

Meer voor uw moestuin

Aanvullend kunt u diverse moestuinbenodigdheden bij ons te bestellen, zoals organische meststoffen en klimrekken voor bijvoorbeeld tomaat en pompoen.

Pin It on Pinterest