Waterbeheersing

Waterbeheersing Den Haag

Kan regenwater in uw tuin gemakkelijk wegzakken of blijven er lang plassen staan? Bij droog weer moet het water uit de ondergrond kunnen opstijgen naar de plantenwortels, bij nat weer moet het water goed naar het grondwaterniveau kunnen wegzakken. Zo niet, dan zal de beplanting het minder of slecht doen. Bovendien is er ‘s winters kans op invriezen waardoor de bestrating omhoog komt als het water direct onder de stenen niet weg kan. Een goed zandbed onder de bestrating is essentieel. Nederhof hoveniers helpt u graag bij de waterbeheersing van uw tuin in Den Haag en omgeving.

Heeft u wateroverlast in uw tuin in Den Haag of omgeving?

Als de bovenste grondlaag voortdurend of met grote regelmaat te nat blijft, is drainage noodzakelijk. Het overtollige water wordt dan via een ingegraven buizenstelsel of drainageslang (op circa 50 cm diepte) afgevoerd naar een lager gelegen punt. Drainagebuizen of -slangen worden altijd in een grind- of zandbed gelegd om verstopping te voorkomen en snellere afvoer van water te bewerkstelligen. Dit kan het wateroverlast in uw tuin in Den Haag en omgeving tegengaan.

Een andere oplossing voor het afvoeren van overtollig water kan een eenvoudig zinkputje zijn. Het aanleggen van een drainagesysteem moet vakkundig gebeuren door ervaren specialisten. De specialisten van Nederhof hoveniers hebben jarenlange ervaring met wateroverlastproblemen in grote en kleine tuinen in de gehele regio Den Haag. Omdat geen tuin hetzelfde is, zoeken onze experts voor iedere tuin een individuele oplossing. U krijgt dus een oplossing en offerte op maat die geschikt is voor uw tuin in Den Haag of omgeving!

Is uw tuin in Den Haag te droog?

Heeft u het probleem dat uw tuin in Den Haag te droog is, waardoor planten en bomen niet goed kunnen groeien? RootBarrier® Watertapes zijn de oplossing tegen de droogte in uw tuin in Den Haag en omgeving! Als de bodem van uw tuin bij aanhoudende droogte niet genoeg water vasthoudt, krijgen met name jonge planten en bomen het moeilijk. Iedereen weet dat bomen water nodig hebben om te groeien. De watertapes onder de wortels kunnen veel water opnemen en vervullen de noodzakelijke “sponsfunctie” die met name jonge wortels niet hebben. De RootBarrier® Watertapes zijn eenvoudig en snel te installeren, de tape voegt zich op natuurlijke wijze om de wortel, die er continu vocht aan kan onttrekken. Het materiaal is 100% biologisch afbreekbaar, zodat het milieu er geen schade van ondervindt.

 

Eigenschappen van de watertapes

  • Waterbuffer, ca. 4 liter per m²
  • 100% biologisch afbreekbaar
  • Duurzaam
  • Voordelig
  • Eenvoudig en snel te installeren