Tuinaanleg

Van tekening naar tuinaanleg

Het tuinontwerp is gereed, de offerte is akkoord. Kortom, we gaan aan de slag. Leuk! Dat doen we met gemotiveerde en vakbekwame hoveniers die jarenlange ervaring hebben. Zij maken voor u de vertaalslag van tekening naar realiteit.

De eventueel benodigde vergunningen worden aangevraagd en de werkzaamheden worden, in overleg met u, ingepland en uitgevoerd. De teamleider zal u dagelijks op de hoogte houden van de vorderingen en regelmatig met u overleggen of alles naar wens verloopt. Helder en duidelijk contact, dat is voor ons belangrijk!

Zodra uw tuin gereed is, maken wij een afspraak voor de oplevering. We lopen samen met u door de tuin aan de hand van de goedgekeurde offerte. Voldoet de tuin aan uw verwachtingen? Heeft u nog vragen of opmerkingen? Bovendien geven wij u graag tips voor het onderhoud van uw nieuwe tuin.

Bodemverbetering

Mogen wij uw tuin aanleggen? Dan nemen wij eerst een grondmonster en laten dit door een laboratorium onderzoeken. Zo weten wij wat de grond nodig heeft om tot een hoogwaardige kwaliteit en juiste structuur te komen en kunnen wij ervoor zorgen, dat uw tuin optimaal floreert. Aan de hand van het onderzoeksrapport verstrekt onze bodem- en bemestingsadviseur u een verbeter- en bemestingsadvies voor een periode van 4 jaar.

Legt u zelf een nieuwe tuin aan en wilt u weten, hoe het met de bodem van uw tuin gesteld is? Wij regelen graag een bodemonderzoek voor u. Houd voor het traject van grondboring tot rapportage rekening met een periode van 3 tot 4 weken. Op verzoek verstrekken wij u graag meer informatie en een prijsopgave.

Het nieuwe irrigeren

Lange periodes van droogte hebben een ingrijpend effect op uw tuin. Vooral jonge struiken en bomen hebben het moeilijk. Veelvuldig sproeien helpt niet, het water loopt de grond in zonder dat de wortels voldoende vocht kunnen opnemen. Een langdurige en efficiënte oplossing is het ingraven van capillaire matten of de zogenaamde watertapes. Deze worden onder de wortels aangebracht en kunnen veel water opnemen. Zo vervullen ze een noodzakelijke ‘sponsfunctie’ die vooral jonge wortels niet hebben. Zelfs als de grond echt droog wordt, blijven deze watertapes vocht afgeven. Nederhof Hoveniers werkt samen met Rootbarrier, de leverancier van ingenieuze watertapes. Wij helpen u graag om de tapes in uw tuin te installeren bij nieuwe aanplant.

 

Tuinaanleg

Pin It on Pinterest