Bij een periode van warm en zonnig weer, hebben je planten wel wat extra aandacht nodig. Hierbij enkele tips:

  • zet de potten uit de zon en/of geef deze extra water
  • Gazontips! Om het onderhoud van het gazon in deze maand goed uit te voeren is 1 à 2 keer maaien per week voldoende. Afhankelijk van het weer en de groei van het gras. In drogere periodes zal het gras minder snel groeien. Maai tijdens deze periodes niet te kort 4 à 5 cm. Indien mogelijk graag in de avonduren maaien om uitdroging tegen te gaan. En als je de grasmaaier pakt hoef je niet meer naar de sportschool.
  • Snoei nu geen buxus of andere wintergroene planten. De felle zon zorgt dat de malse blaadjes verbranden waardoor ze dor en bruin worden
  • Verwen je tuinplanten niet teveel met water maar is water geven echt nodig giet of sproei dan bij voorkeur ’s avonds. Dit is het meest efficiënt omdat er geen water verdampt en de planten de hele nacht hebben om het vocht op te nemen. Ook voorkom je zo dat de planten verbranden.
  • Vooral tijdens warme dagen kunnen planten last krijgen van meeldauw. Geef dan water via de grond en breng een mulchlaag rondom de plant aan, dit kan met compost, cacaodoppen of boomschors. Hierdoor blijven de wortels koel en wordt het vocht beter vastgehouden in de bodem. Sproei de grond eerst goed nat en breng dan een mulchlaag aan van ca. 5 cm dik.