Laat het gras weer ademen
Schaduw, te kort maaien en een slechte conditie – te weinig zuurstof, structuur en voedingsstoffen – van de grond kunnen ervoor zorgen, dat mos het wint van het gras in uw gazon. Verticuteren helpt. Door met een speciale verticuteermachine over de grasmat te gaan, snijdt u de wortels van het mos door zodat er niet direct nieuw mos gevormd kan worden.  Bovendien harkt u meteen de viltlaag van dode grassnippers weg. Het gras kan weer ademen en de graswortels krijgen water.

 

Beluchten en voeden

Met behulp van een prikrol of een hark geeft u het gazon extra lucht. Strooi vervolgens zand of een speciale bodemverbeteraar over de grasmat en hark dit in de gaatjes. Op kale plekken strooit u graszaad dat u vervolgens in de gaatjes harkt en aandrukt met een rol of plank.

TIP: als de grond te zuur is, kan het gras de voedingsstoffen niet goed opnemen. Strooi daarom deze maand nog kalk over uw gazon en begin een paar weken later met verticuteren of beluchten doorzaaien en het toevoegen van meststoffen! Kalk en graszaad kunnen niet tegelijk verwerkt worden.

Graszoden en meststoffen bestelt u eenvoudig online

In onze webshop vindt u graszoden en alle grondverbetermiddelen die u nodig heeft voor een perfect groen gezon.