September markeert de overgang naar de herfst, een tijd waarin de natuur zich langzaam klaarmaakt voor de koude maanden die voor ons liggen. Voor tuinliefhebbers betekent dit dat het tijd is om extra aandacht te besteden aan je tuin, met name aan de gazons en borders. Na een zomer die warm begon maar ook de nodige regen bracht, is de huidige bemesting van juni uitgespoeld en hebben je gazon en beplanting een boost nodig om zich te wapenen tegen de komende weersomstandigheden. Hieronder leggen we uit waarom bemesten in september een slimme zet is voor een gezonde bloeiende border en een weelderige grasmat.

Waarom bemesten in september?

September is de perfecte maand om je tuin te voorzien van de voedingsstoffen die ze nodig heeft voor het najaar. De grond is nog warm wat gunstig is voor de opname van voedingsstoffen door plantenwortels. Door nu te bemesten, geef je daarnaast je gazon en beplanting een gezonde start voor de winter. Sterke planten zijn beter bestand tegen koude temperaturen en vorst. Bovendien legt een goede bemesting in september de basis voor groei in het voorjaar. Het zorgt ervoor dat je tuin een voorsprong heeft wanneer de temperaturen weer stijgen.

Bemesten: de juiste aanpak

Bij het bemesten is het belangrijk om de juiste meststof te kiezen, afgestemd op de behoeften van je gazon en beplanting. Volg de instructies op de verpakking zorgvuldig om overbemesting te voorkomen, wat schade aan je tuin kan veroorzaken.

Wij raden aan om je borders te bemesten met universele biomest van Viano. Het gazon kun je het beste bemesten met universele gazonmest van Viano. Beide meststoffen zijn organisch!

Je vindt een uitgebreid assortiment aan meststoffen op www.nederhofzandengrond.nl!