Het is lente! Tijd om weer lekker de tuin in te gaan en de handen uit de mouwen te steken. Maar waar begin je? Wij geven je graag wat handige tips om jouw tuin helemaal lenteklaar te maken!

1. Maak een plan: Voordat je begint met tuinieren, is het handig om een plan te maken. Bedenk welke planten en bloemen je wilt kweken en waar je ze wilt plaatsen in de tuin. Houd rekening met de hoeveelheid zon die elke plek krijgt en hoeveel water de planten nodig hebben.

2. Verwijder dode bladeren en takken: In de lente is het belangrijk om dode bladeren en takken te verwijderen om de groei van nieuwe bladeren en bloemen te stimuleren. Op deze manier kunnen de planten zich optimaal ontwikkelen.

3. Verrijk de grond: Gebruik compost of organische mest om de grond te verrijken en voedingsstoffen toe te voegen. Hierdoor kunnen planten beter groeien en bloeien. Zo geef je je planten de beste start!

4. Begin met zaaien: In de lente kun je beginnen met het zaaien van zaden voor bloemen en groenten die je in de zomer wilt oogsten. Volg de instructies op de zaadverpakking en zorg ervoor dat je de zaden op de juiste diepte plant. Gebruik alleen verse zaai- en stekgrond om te zaaien of te stekken.

5. Begin met planten: Je kunt nu al beginnen met winterharde vaste planten in de aarde te zetten. Deze kunnen zich vóór de zomer al goed ontwikkelen waardoor je maximaal plezier aan ze beleeft dit jaar. De potgrond van Nederhof Zand en Grond is ideaal om hiervoor te gebruiken.

Vergeet ook zeker de knolgewassen niet zoals Dahlia’s, Gladiolus en Canna. Dat kan een leuke bloemenzee worden deze zomer & het leuke is dat veel van deze planten ook prima snijbloemen zijn!

6. Start met snoeien: Heb jij klimrozen in de tuin staan? Het voorjaar is de ideale tijd om deze terug te snoeien! Je kunt de zijtakken flink terugsnoeien tot ongeveer boven het vijfde oog. Snoei de hoofdtakken niet. Dat mag alleen bij het verjongen van oude klimrozen.

7. Leuke extra: hang een nestkast/vogelhuisje op! Zo help jij de vogeltjes in jouw tuin een handje en heb je direct wat levendigheid en gezelligheid in je tuin.

Last but not least: Geniet van het proces! Tuinieren kan een rustgevende en plezierige activiteit zijn, dus geniet van het proces en zie hoe je tuin tot leven komt in de lente!

Bestel veel van de genoemde producten in de webshop van Nederhof Zand en Grond.