In de tuin is er altijd wel wat te doen! Ook in de winter. Daarom hebben we voor u diverse tuinklussen op een rijtje gezet:

  • Winterbloeiers mogen in een levende tuin niet ontbreken. Ze geven net dat beetje kleur en hoop dat je nodig hebt in deze donkere dagen. Het assortiment winterbloeiers is groter dan je denkt! Een impressie: kerstroos (Helleborus), Toverhazelaar (Hamamelis), winterviolen en Winterakoniet (Eranthis hyemalis)
  • Zolang het niet vriest kunt u bomen, struiken en hagen planten
  • Vogeltjes die niet naar warmere gebieden trekken kunnen tijdens de koude wintermaanden wel wat hulp van ons gebruiken. Zaden, noten en bijvoorbeeld zonnebloempitten zijn heel geschikt. Bied het voer aan op een plaats waar katten er niet bij kunnen. Een bakje water is ook heel welkom. Span er wel wat gaas over zodat ze er geen bad in kunnen nemen. Regelmatig verversen en zeker geen zout in het water doen.
  • Geen vorst, wel een zonnetje? Dat is ideaal snoeiweer! In de winter kun je goed zien wat je doet bij het snoeien. Er zitten immers geen bladeren in de weg. Niet alle bomen verdragen wintersnoei; als je twijfelt, vraag ons dan advies. Je kunt het snoeien natuurlijk ook helemaal aan ons overlaten; zeker als het snoeien op grote hoogte moet gebeuren.
  • Zal het gaan wederom gaan sneeuwen deze winter? Wij hebben de middelen om je te helpen bij het sneeuwvrij maken van de bestrating, van oprit tot parkeerterrein. Check de de mogelijkheden van gladheidsbestrijding
  • Maak plannen voor het komende buitenseizoen, lekker warm bij de kachel met een stapel tuinboeken- en tijdschriften binnen handbereik. Bekijk ook eens onze projecten om inspiratie op te doen.