We gaan vooruit kijken!

Na een jaar waarin wij veel thuis bleven, hebben veel mensen zin om hun tuin te veranderen, want we weten nog niet hoe of we dit jaar weer op vakantie kunnen, al dan wel naar het buitenland. Bij de nieuwste tuintrends voor 2021 heeft duurzaamheid de toekomst.

Momenteel onderscheiden wij 3 trends:

  1. Human Touch, een trend die een warm en veilig gevoel weergeeft. De vormen zijn rond en stralen zachtheid uit. De aandacht in de tuin gaat uit naar de planten. Er wordt gebruik gemaakt van een warm kleurenpallet van lichte en donkere huidtinten, die de symboliek nastreven van een inclusieve samenleving; iedereen heeft gelijke kansen.
  2. Recentered stage, in deze trend gaan de realiteit en de verbeelding in elkaar over en prikkelen ze de fantasie. De vormen zijn geometrisch en er wordt gebruik gemaakt van vrolijke, bonte, vlammende beplanting. We zien verhogingen en trappen, wat de tuin een dynamische indruk geeft.
  3. Balanced biotope, in deze trend staat duurzaamheid en de natuur hoog in het vaandel. In deze tuin leven planten, dieren in harmonie met elkaar. Vanzelfsprekend gebruiken we hier milieuvriendelijke materialen, maar ook stoere, constructieve materialen die tegen een stootje kunnen.

Kijk voor meer informatie op https://www.tuinbranche.nl